petek, 13. november 2015

Kdo bo ministru brisal rit?

Minister za javno upravo, Koprivnikar, je blebetal neumnosti, češ, policisti izkoriščajo begunsko krizo za uveljavljanje svojih pravic.
Policisti se menda že 10 let borijo za višje plače. Vse vlade do sedaj so jim to obljubile, a na žalost s figo v žepu. Nadalje je Koprivnikar še dejal, da če policistom izpolnijo želje, da bojo ob naslednjih poplavah višje plače zahtevali tudi gasilci in vojaki, pa zdravstveni delavci si bodo tudi kaj izmislili.
Dragi Koprivnikar, zdaj pa mi povej, kdo naredi več za državo? Kdo ima težje delo? Kdo dela nočne, praznike, vikende? Kdo skrbi za tvojo varnost? Kdo za tvoje zdravje? Kdo ti bo brisal rit, če boš kdaj nepokreten? Kdo?
Kako lahko nekdo s funkcijo in plačo ministra tako grdo govori o sodržavljanih, ki jim je sedaj zagotovo žal, da so 'takrat' svoje pendreke usmerili nad protestnike in ne nad vse vas, ki se jajčkate v marmornatem hramu korupcije?
Koliko je davkoplačevalce stala bodeča žica? Koliko davkoplačevalce stane vsak od vas, ki sedi v parlamentu? Policisti pa si morajo na lastne stroške kupovati opremo. A vas ni sram?!
Plače se lahko komot dvignejo, če politiki ne bi bili tako pogoltni in bi znali živeti s tisočakom na mesec, ker, resnici na ljubo, vaše delo ni in nikoli ne bo vredno več kot delo vseh tistih, ki morajo živeti in preživeti z minimalko.