Gospa, tisto marmelado še imate,
gospa, tisto marelično marmelado še imate?
Gospa, tista bila je res dobra.
Ker je bilo lani povpraševanje po moji fantastični marmeladi večje od ponudbe,
sem se letos odločila še bolj zavihati rokave.
Kljub žledolomu, ki je predlansko zimo polomil njeno najmogočnejšo vejo in je bila letos zaradi poznega sneženja in mraza letina vprašljiva, je marelica dokazala, da kljub ali pa ravno zaradi svojih let, kljubuje vsem tegobam in nevšečnostim.
Ni bilo važno, ali je bila ura sedem zjutraj ali deset zvečer, kuhalo se je na polno.
Hvala vsem za glaže, ki ste mi jih pridno nosili, sedaj so seveda povratna embalaža.
Otroci in tudi tisti malo večji jo jedo kar na žlico,
odlično se poda kot preliv za sladoled in kot namaz za palačinke.
Priporočam jo za zajtrk, da zadostite svojim celodnevnim potrebam po cukru.